۱۳۹۱ مرداد ۲۶, پنجشنبه

laserbehandlingar tips

Laserbehandling tips mot pigmentflekker, solskadet hud, rynker

300x400-Kvinne-40-portrettLaser kan brukes til mange typer behandlinger, som for eksempel behandling av pigmentflekker, solskadet hud, rynker.
Bakgrunn om laserbehandling

Området smøres med vaselin eller Cicaplast 1-2 ganger daglig for å oppbygge hudens tilhelingsevne. Når den første helingsfase er overstått og hudens føles hel kan man begynne å anvende makeup. Det er som regel 4-5 dager etter behandlingen. Cicaplast kremen fås på de fleste apoteker. Den må ikke brukes når man har kjent allergi overfor parabener, som er konserveringsmidlet i kremen.
Smerter og hevelse

Pasienter reagerer forskjelllig på behandlingen, men de fleste må regne med 4-5 dagers rødme, hevelse og kløe i området. Det er viktig at man ikke klør på området med neglene, da dette gir risiko for infeksjon og arrdannelse. Det anbefales derfor at man bruker bomullshansker, spesielt om natten, så man unngår reflektorisk kloring i sårene.
Soleksponering

De behandlede områdene må ikke eksponeres for solen de neste 2-4 måneder. Man anbefaler bruk av solfaktor 20, bruk av solhatt og opphold under parasoll på stranden.
Antibiotika

Det er hudens øverste lag som bedres.
Dyp behandling

Det er viktig å notere seg at vår behandling er ablativ behandling dvs. dyp behandling. Denne behandlingen påvirker alle hudens lag. I de fleste tilfeller er én behandling nok. Man må regne med en hudhelingstid på 4-5 dager. Hudhelingstiden er rekonvalesenstiden hvor huden er rød, hoven og det foregår avflassing av den gamle huden.
Behandlingen

Fraksjonert Ablativ CO2 laserbehandling er en dyp laserbehandling i huden, hvor pasienten vil føle en stikkende fornemmelser under behandlingen. Behandlingen vil derfor innimellom kreve lokalbedøvelse med en sprøyte. Laseren påvirker huden med dannelse av mikroskopiske punkter. Under helingen av de mikroskopiske punktene vil det skje en utskiftning av både det ytterste hudlaget og av underhuden. Bindevevet blir nå stimulert til å gjenoppbygge nye elastiske fibrer.
Indikasjoner

Arr etter akner (kviser), dype arr i ansiktet, strekkmerker av den hvite type (striae distensae alba) og visse typer pigmentmisfargninger. Laser kan også brukes ved foryngelse av huden (rejuvenation).
Bivirkninger

Det kan forekomme bivirkninger under behandlingen, men dette er heldigvis relativt sjelden. Risikoen for bivirkninger varierer fra person til person. Bivirkninger kan vise seg i form av dannelse av brunt pigment i huden, eller avpigmentering i form av hvite områder. I de fleste tilfeller vil dette være en forbigående problemstilling, selv om pigmentforstyrrelser kan vedvare i lengre tid.
Vask av området etter behandling

Det er viktig å unngå infeksjon i området som er behandlet, og derfor må området vaskes omhyggelig hver dag, uten bruk av såpe.
Smøring

Laserbehandling Colosseumklinikken i Stavanger bruker Encore-laseren fra Lumenis. Fordelen med behandlingen er at inngrepet medfører lettere og fortere helingsforløp. Dessuten er risikoen for bivirkninger mindre sammenlignet med tradisjonell skinresurfacing. Klicka här för laserbehandlingar tipsBehandling med Encore-laseren glatter ut hudens rynker og arr. Skader i huden som følge av sol, brune flekker (pigmentflekker) og store porer vil også påvirkes under behandlingen og man får derfor penere og renere hud.

Pasientene får utlevert antibiotika for å motvirke eventuell bakteriell infeksjon: Diclocil / Abboticin, som skal tas daglig i 10 dager. Pasientene får også utlevert Valtrex-tabletter som skal tas i 5 dager for å unngå infeksjon.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر