۱۳۹۱ مرداد ۲۶, پنجشنبه

laserbehandling

Prinsgatans har under en längre tid fokuserat på att hitta de bästa Laser och IPL- maskinerna vid behandling av ytliga kärl, pigment och hudföryngring och hårborttagning.

På Prinsgatans arbetar vi idag med Gentle Yag Laser från Candela (Halmstad och Jönköping) och Palomar Starlux IPL och Laser ( Uppsala) , samt M22 och Light Sheer Duet från Mikron Med ( Göteborg Prinsgatans Beauty)

De är alla säkra och effektiva maskiner med minimala risker som ger ett märkbart synligt resultat. Vi har ett nära samarbete med leverantörerna på den svenska marknaden som håller oss uppdaterade genom utbildning. En annan säkerhetsfaktor är att deras servicetekniker servar och säkerhetsställer våra maskiners funktioner årligen. Därför kan du som patient alltid känna dig säker och trygg när du väljer att göra din laserbehandling hos oss på Prinsgatans.
Behandlingsindikationer:

IPL:

    Solskadad hud, pigmenteringar
    Ytliga blodkärl
    Rosacea
    Hudföryngring
    Friskare och yngre hud
    Minskar diffus rodnad i ansiktet (rodnad som ibland uppkommer vid fysisk träning eller temperatur växlingar)

Laser:

    Hårborttagning
    Kärlborttagning ben och ansikte
    Kollagen stimulering i ansikte

Vad är skillnaden mellan laser och IPL?

Laser är ett ljus med en våglängd. Kirurgisk laser används för att skära, koagulera eller bränna vävnad vid exempelvis borttagning av födelsemärken. Medicinsk laser används för att stimulera cellfunktioner och öka nybildningen av kollagen.

IPL- Intensiv pulsat ljus, är ett bredsektrigt ljus med flera vågländer som anpassas efter vad som ska behandlas. Genom rätt filtrering, pulsteknik och tillräcklig energi omvandlas ljuset till värme när det träffar hudytan. Ljuset går sedan igenom huden vilket gör att det inte skadar hudytan då all värmealstring sker i vävnaden.
Vanliga frågor vid Laserbehandling

http://prinsgatansestetiskaklinik.se/Laserbehandling-Goteborg/


Gör det ont?
Vissa patienter kan känna ett visst obehag vid varje ljuspuls. Smärtan går över efter några sekunder. Maskinerna är utrustade med effektiva kylsystem för att ge en ytlig bedövning av området innan ljuset träffar huden, vilket tar bort en del av obehaget.

Hur många behandlingar krävs?
Antalet behandlingar som krävs är väldigt individuellt, vilket gör att det ibland kan vara svårt att bedöma. Det beror helt och hållet på dina förutsättningar och behandlingsområde. Flera behandlingar kan vara nödvändiga eftersom många faktorer avgör effekten.

Hur kan jag förbereda mig inför en laserbehandling?
Din hud ska vara helt ren och torr. Ta bort allt smink, krämer och oljor. Du ska inte ha solat eller använt brun utan sol på minst fyra veckor innan din behandling. Har du haft herpes och ska behandlas i ansiktet kan det vara aktuellt med profylaktisk behandling.

Du bör diskutera det resultat du förväntar dig med din behandlare. Tillsammans bestämmer ni om laser är den rätta behandlingen samt om dina förväntningar på resultatet är rimliga.

Så går behandlingen till?
Före behandlingen är det viktigt att du kommer på en personlig konsultation för att diskutera just dina förutsättningar och ta del av den information som är viktig innan behandlingen utförs.

Under behandlingen kommer du och den som behandlar att ha speciella skyddsglasögon som skyddar ögonen från ljuset på maskinen. Munstycket avger en kontrollerad mängd ljus som omvandlas till värme när det träffar hudytan. Värmen sprider sig i vävnaden och beroende på vad som ska behandlas söker värmen sig till kärl, pigment, hår eller kollagen.

Behandlingen kan ta mellan fem minuter upp till 45 min beroende på vilket område som ska behandlas.

Vad händer efter behandlingen?
Det behandlade området kan kännas varmt. En kall kompress kan läggas på om så önskas. En viss svullnad och rodnad kan förekomma men försvinner efter några timmar. Vid behandling av pigment kan fläckarna bli mörkare till en början för att sedan ljusna eller försvinna helt.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?
Efter behandlingen ska du undvika sol i upp till fyra veckor beroende på område och vad som har behandlats. Använd solskydd regelbundet för att minimera risker. Skrubba inte det behandlade området under de första dagarna. Använd heller inte några peelande produkter. Du kommer efter behandlingen få rekommendationer av din behandlare på hur du sköter huden för bästa resultat.

Finns det några risker med behandlingen?
Eftersom vi har så säkra och effektiva maskiner är riskerna minimala. Efter behandlingen kan huden som nämnts tidigare bli röd och svullen. Sårbildning, hyper – och hypopigmenteringar samt Purpura (Laserblåmärke) i det behandlade området kan uppstå. Dessa varar oftast inte längre än några dagar. Permanenta sidoeffekter är mycket ovanliga. Vid eventuella oroligheter diskutera gärna med din behandlare.

Viktigt att veta innan din laserbehandling.
Under de senaste tio åren har olika ljusbehandlingar som förbättrar och förskönar huden på olika sätt fått stor framgång inom skönhetsindustrin. Vi kan med olika typer av ljus reducera oönskat hår, ytliga kärl, pigmentfläckar och fina linjer utan större konvalescens. Ljuset som används vid dessa behandlingar är laser och Intensiv pulsat ljus (IPL).

CE- märkning är en kvalitetssäkring som regleras av en speciell myndighet inom alla länder i EU. Maskiner och produkter med denna märkning har genomgått tester där eventuella risker och biverkningar har minimerats och beskrivits. Detta är en säkerhet för dig som patient att maskinen eller produkten håller vad den lovar.

För att få ett bra resultat krävs även rätt inställning på maskinen. Patientens hudfärg avgör inställningen. Hudens färg delas in i sex olika hudtyper där hudtyp ett är en väldigt ljus person som alltid blir röd i solen och aldrig brun och hudtyp sex är en mörkhyad person. Detta är av största vikt och det kan vara svårt för ett otränat öga att göra en bedömning av kundens hudtyp. Är man solbränd bör behandling undvikas då ljuset kan söka sig till det aktiva pigmentet på hudytan i stället för att gå igenom huden. Detta kan medföra att hudytan bränns och det kan i sin tur lämna fula märken som kan ta lång tid innan de försvinner.

Att göra en laser eller IPL behandling kan anses som en enkel, snabbt och nästintill smärtfri behandling.

Vi på Prinsgatans erbjuder enbart behandlingar som utförs av välutbildad och kunnig personal. Vi värnar om våra patienters trygghet och genomför endast behandlingar med utrustning som bevisat håller hög kvalitet och ger bra resultat.

Du är varmt välkommen att ringa någon av våra kliniker om du har fler frågor eller vill boka in en konsultation.

Observera att vi har ett varierat utbud på våra olika kliniker, beroende på vilken maskin som vi har på plats, men fråga oss gärna så skall vi informera dig om vilka behandlingsmöjligheter det finns nära Dig.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر